Koska yleislaakarin toimenkuva on hyvin monipuolinen ei pida vaatia itseltaan, etta kaikki osaaminen kulkee aina korvien valissa. Tarvitaan siis lisamuistia. Tottakai netti ja googlettaminen on verraton tapa hankkia tietoa, mutta kun se tietokone ja netti ei ole taalla aina katten ulottuvilla, kun ei ole koneita yhdellakaan tyopoydalla. Sita voi siis kayttaa lahinna iltapaivan rauhallisina hetkia tarkempaan paneutumiseen.
Duodecimin tietopaketti Communicaattorissa on aivan kasittamattoman laaja ja kateva mukana kannettava naissa olosuhteissa (esim. traumatologia) ja on kaikin tavoin ylittanyt odotukset kayttokelpoisuutensa suhteen esim. osastokierroilla. Siella olevat rtg- ym. kuvat ja kaaviot, Pharmaca, Laakarin kasikirja ja erityisesti matkailijan terveysopas - jopa Cochranet - ovat korvaamaton apu, jota paikalliset kadehtivat ja toivovat sen joskus ilmestyvan englanniksi. Kaypa hoito taas on todellakin vahan eri maailmasta.
Mainittu TheBlueBook (www.german-doctors.de) on vimosen paalle kateva ja riittava seka helposti mukana kannettava manuaali erityisesti kriteerien ja laakelinjausten suhteen. Judithilla on Oxford Manual of Tropical Medicine joka on omalla hankintalistalla viimeistaan seuraavalle reissulle. Se mahtuu hyvin taskuun ja auttaa jo unenkin saannissa tarvittessa. Merck Manual olisi ollut tosi hyva, mutta jai rannalle painorajojen tullessa tayteen. Sita on sitten katseltu nettiversiona.
tiistai 16. lokakuuta 2007
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti